Topic: no sound in my headphones

i have no software outputs in my total mix window and i cant get sound out of my headphones, help please

using fireface uc on windows

Re: no sound in my headphones

Hi, your post is unclear, can you add some detail?

i have no software outputs in my total mix window

Means the whole row is missing? Or you just do not see any meter activity?

Regards,
Jeff Petersen
Synthax Inc.

Re: no sound in my headphones

the row doesnt exist

Re: no sound in my headphones

in general theres no sound coming out of my headphones (plugged into the front of the fireface uc in MONITOR CH 7/8) meanwhile my monitors are working just fine, and im fairly certain the issue is with the total mix (headphones work when i plug them into other devices) ive been trying to look it up online and everyone is on mac and has a middle row with software inputs (im on windows and i dont have that row)

also i see videos saying to select my headphones channel in total mix, i dont seem to be able to select any of the channels there (not sure if channel is really the right word here)

Re: no sound in my headphones

just noticed it says ufl where my headphones channel is, how to fix?

Re: no sound in my headphones

You might have changed the channel layout of TM FX to hide all channels in this row ?

I suggest to reset TM FX entirely: Options -> Reset Mix -> Total Reset

and then, to have a good starting point: Options -> Reset Mix -> Straight Playback with All to Main Out

Then follow the step by step primer: https://www.tonstudio-forum.de/blog/ind … rnal-equi/

The RME video tutorials are also very helpful to get a good and fast introduction about TM FX:
https://www.tonstudio-forum.de/blog/ind … al-Videos/

BR
Ramses
X10SRi-F, Win7 Prof, Cubase 9.5, UFX+, Octamic XTC, ADI-2 Pro FS BE/DAC, RayDAT, ARC USB

Re: no sound in my headphones

i did total reset and tried the straight mix option with no luck, i will try this link now thanks

Re: no sound in my headphones

Its strange, that you see no SW playback channels, could you pls post a screenshot ? Thanks.

BR
Ramses
X10SRi-F, Win7 Prof, Cubase 9.5, UFX+, Octamic XTC, ADI-2 Pro FS BE/DAC, RayDAT, ARC USB

Re: no sound in my headphones

That is daw mode vs submix mode. Make sure you are in submix mode!

Vincent, Amsterdam
https://soundcloud.com/thesecretworld
HDSP9652+ADI-8AE  2X HDSP9632
Cubase pro10

Re: no sound in my headphones

Ah good idea, its btw "daw mode" vs "full mode", not "submix mode" wink

BR
Ramses
X10SRi-F, Win7 Prof, Cubase 9.5, UFX+, Octamic XTC, ADI-2 Pro FS BE/DAC, RayDAT, ARC USB