1 (edited by 8azulak 2020-02-12 16:41:35)

Topic: UFX II Sample rates problem

Hello,

I'm having a problem with Fireface UFX II soundcard. Whenever I work at 44.1 kHz everything is okay but when I want to work at for example 96 kHz or 88.2 kHz sample rates, there is no sound. Playing from the osx preview player or iZotope rx 7, the timing dot of the sound moves but there is no sound coming out of the speakers. Sometimes the timing cursor in RX doesn't move.
Does anyone know what could be done to fix this?

I'm using a macbook pro 15" 2018 (i7) with Mojave 10.14.6. The UFX II is connected by a LMP usb hub.
I have installed the latest drivers.

Thanks and kind regards,
Kristjan

2

Re: UFX II Sample rates problem

Check playback and hardware output levels in TotalMix. What do the level meters show and on which channel?

Regards
Matthias Carstens
RME

Re: UFX II Sample rates problem

Here's a screen recording I did. When I set it to 96 kHz the speakers pop and audio stops. When I had the quicktime screen recording sound input set to RME it also glitched my screen recording for as long as I had it on 96 kHz. When I put it back to 44.1 khz it starts working properly again.

https://drive.google.com/file/d/1Goo5LO … sp=sharing

Re: UFX II Sample rates problem

Is this reproducible with other software (Reaper)?


Regards
Daniel Fuchs
RME

5

Re: UFX II Sample rates problem

Or VOX (as simple player) or iTunes. The preview player had various problems before so I wouldn't count on it working correctly with a multi-channel interface like the UFXII.

Regards
Matthias Carstens
RME