Topic: ADI2 problem

i bought a used adi2 dac and i use it with digital output from my motherboard with  Realtek® ALC1150 Codec ... the problem is that  one channel is a lot louder than other, the left output of dac is different... if i correct it with balance options of mixer there is no problems and the output is good in both channel.

I tried coaxial and optical , same problem.
I change cable and monitor, same output same problem.

What is the problem, i'm fear of some output problem in the left channel that is less loud than right.

2

Re: ADI2 problem

Manual page 27. Do the reset described there:

https://archiv.rme-audio.de/download/adi2dac_e.pdf

If the problem stays revers-plug the output cables only on the DAC. If the level stays low on the same channel the problem is your amp or speakers.

Regards
Matthias Carstens
RME

Re: ADI2 problem

http://www.rme-audio.de/en/products/adi_2.php
I have thi one, i dont think i can reset

Re: ADI2 problem

sclebbo wrote:

http://www.rme-audio.de/en/products/adi_2.php
I have thi one, i dont think i can reset

You wrote "adi2 dac" in Posting #1. That was misleading, because there is also a new product called ADI-2 DAC ;-)
http://www.rme-audio.de/en/products/adi_2-dac.php

Sorry I don't know if also the ADI-2 has some reset procedures. I would guess not, because it has only a few knobs and encoders in the front, no deep configuration menues with lot of settings.

BR
Ramses
X10SRi-F, E5-1650v4, Win10 Pro 20H2, Cubase 11.0 Pro, UFX+, XTC, 12Mic, ADI-2 Pro FS R BE

5

Re: ADI2 problem

An older ADI-2 (not DAC) might have problems with dryed-out capacitors at the outputs. That would be easy to repair.

Regards
Matthias Carstens
RME

Re: ADI2 problem

youre talk about change capacitors with new one?

7

Re: ADI2 problem

Sure. If that is the culprit.

Regards
Matthias Carstens
RME

Re: ADI2 problem

I found a new problem, a noise without signal is more than usual and it stop after around 10second of silence. No noise if i use -10dbv output. I'm using optical in.