1 (edited by greekblade 2020-02-16 18:43:55)

Topic: Noise At Mic/ Line Preamp / Rme UCX

Hello

At  Mic/ Line Preamp 1 (front panel)i have a noise always even with no connected mic or any other cable on the rme ucx

Check video https://tinyurl.com/v933bun

Any solution?

Best Regards

Re: Noise At Mic/ Line Preamp / Rme UCX

Thats the typical noise of a feedback loop, because you send the recorded Mic signal to the connected monitors.

BR
Ramses
X10SRi-F, Win10 Pro 1909, Cubase, UFX+, Octamic XTC, ADI-2 Pro FS BE/R BE, RayDAT, ARC USB

Re: Noise At Mic/ Line Preamp / Rme UCX

Hi Ramses

How i can change  that?
I dont  connect any microphone or any cable at the Mic amp 1 and the signal is green always at front panel ... Sorry if is a dummy question!

4 (edited by ramses 2020-02-16 23:34:09)

Re: Noise At Mic/ Line Preamp / Rme UCX

TM FX -> Submix mode
Click to the HW output where your Monitor is connected to (submix).
Turn down the fader of Mic input.

See also manual, RME tutorials, my step by step primer.

https://www.tonstudio-forum.de/blog/ind … rnal-equi/

https://www.tonstudio-forum.de/blog/ind … al-Videos/

BR
Ramses
X10SRi-F, Win10 Pro 1909, Cubase, UFX+, Octamic XTC, ADI-2 Pro FS BE/R BE, RayDAT, ARC USB

5

Re: Noise At Mic/ Line Preamp / Rme UCX

That is not noise but a pure tone. And the first time I see feedback stopping when applying gain. You should disable the Dynamics to further evaluate this issue.

Regards
Matthias Carstens
RME

Re: Noise At Mic/ Line Preamp / Rme UCX

Hello Mc

2 questions

1)How that tone is there? No mic or any cable connected

2)How i can disable the Dynamics? I dont find that in manual

Thanks in advance

7

Re: Noise At Mic/ Line Preamp / Rme UCX

In that channel the D symbol is yellow, so you activated Dynamics...

Regards
Matthias Carstens
RME

Re: Noise At Mic/ Line Preamp / Rme UCX

Hi Mc

Please check the video  https://tinyurl.com/vwjqqua

Is not about dynamics,the noise is there always...maybe need a hardware service?

9

Re: Noise At Mic/ Line Preamp / Rme UCX

Seems so. Although I have never seen this kind of error so far.

Regards
Matthias Carstens
RME

Re: Noise At Mic/ Line Preamp / Rme UCX

Thanks MC,

Yes the problem is strange

i will install the latest drivers firmware,reset, and if the problem remain i will send the ucx for service