Topic: Multiface 1 Adat in not working

I have been  using an additional AD for years and suddenly I thought it stopped working.
But in fact it seems to be the Multiface.

If I do a Loopback Test with SPDIF it works fine. If I switch the SPDIF Operation off for in and out I get no lock for ADAT.

I reinstalled Drivers still same Problem.

Any ideas?

Re: Multiface 1 Adat in not working

You also did a loopback test with the adat cable ?

M1-Ventura, Madiface Pro, Digiface USB, Babyface silver

Re: Multiface 1 Adat in not working

What's the ADAT source? Have you also tried another cable?

Regards
Daniel Fuchs
RME

Re: Multiface 1 Adat in not working

thanks for your replys.

I did the Loopbacktest with the optical cable.
Signal and synch lock did work fine for SPDIF.
So I did not try another Cable so far.

Adat Loopback with the Cable does not work.
I do not get a lock with the external unit and loopback.


The source unit is a Behringer ADA8200.
The setup has worked fine for a long time.

Re: Multiface 1 Adat in not working

Are you saying optical spdif works and adat not? Then it is not the optical receiver that is faulty afaik.

Vincent, Amsterdam
https://soundcloud.com/thesecretworld
Babyface pro fs, HDSP9652+ADI-8AE, HDSP9632

Re: Multiface 1 Adat in not working

Correct, this makes it so confusing

Re: Multiface 1 Adat in not working

Just to be sure, both input and output for optical are set to adat, clock to 44,1k internal? tried 2 cables at least? Adat has a 4 times higher transfer speed I think, so might be more sensitive to cable breaks

Vincent, Amsterdam
https://soundcloud.com/thesecretworld
Babyface pro fs, HDSP9652+ADI-8AE, HDSP9632

Re: Multiface 1 Adat in not working

Settings were correct. I ordered a Cable .. The idea with the higher Bandwith came to my mind this morning also

thx